Doelen van Massageteam4U

Ons professionele team van enthousiaste masseurs is er voor jou!
Voor jou als organisator, voor jou als masseur en natuurlijk voor jou als sporter.

Voor deelnemers aan (sport)evenementen

Massageteam4U masseert de deelnemers van (sport)evenementen om ze voor te bereiden of te laten herstellen van een (sport)belasting. Het doel is de kans dat ze uitvallen door een blessure kleiner te maken.

Voorafgaand aan een inspanning kan een stimulerende massage worden gegeven om spieren te activeren. Achteraf wordt meestal een sederende (ontspannende) massage te geven om afvalstoffen en vocht uit de spieren sneller af te voeren.

Deelnemers die aan het (sport)evenement mee doen en reeds een blessure hebben kunnen, krijgen advies, ondersteuning en waar mogelijk verlichting. Hiertoe kan ook het aanbrengen van sporttape, bandage en/of Kinesiotape behoren. Doel is dan om de blessure zo veel mogelijk te controleren en de deelnemer, voor zover verantwoord, zo veel mogelijk mee te laten doen.

Het massageteam bestaat uit gediplomeerde masseurs, die actief hun kennis en vaardigheden bijhouden. MSP Opleidingen levert een bijdrage met diverse wetenschappelijke onderzoeken.

 

Het effect van massage bij lage rugpijn

Massage kan heilzaam zijn voor patiënten met subacute of chronische lage rugpijn, vooral als het gecombineerd wordt met oefeningen en voorlichting.

Het effect van massage bij nek- en schouderklachten

Massage kan een positieve effect hebben op het verminderen van de pijn van de nek- en schouders tot 24 uur. Op een termijn van 3 dagen tot 3 maanden geeft massage een pijnreductie voor alleen de schouders.

Het effect van massage op hoofdpijn

Massage lijkt een positief effect te hebben op zowel de spanningshoofdpijn als migraine aanvallen.

Het effect van massage op stress

Massage lijkt een positief effect te hebben op het reduceren van stress. De positieve effecten van massage worden waarschijnlijk veroorzaakt door een andere mechanisme dan door cortisolverlaging in het lichaam.

Voor masseurs

De drempel om tijdens een (sport)evenement gebruik te maken van massage en verzorging is gelukkig laag. Zo wordt het massagevak gepromoot onder een grote groep mensen (sporters). Een deel van hen zal vaker gebruik willen maken van massagediensten. Doel is promotie en marktvergroting van masseurs.