Selecteer een pagina
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
27 mei 2018
9:00 - 17:00

Locatie
Garenmarkt, Leiden


Op de dag van de marathon zijn sportmasseurs van Massageteam4U aanwezig, die GRATIS massages geven aan de lopers van de Leiden Marathon (alle afstanden).

Zij doen dit op een aantal locaties in de binnenstad:
– in kelder van de Stadsgehoorzaal (alleen voor de business-runners)
– in de Pieterskerk

Langs de route zijn ook masseurs gepositioneerd om lopers van de hele marathon op de been te helpen. Zij staan in Rijpwetering (32 km) en op de Zeildijk, Leiderdorp (37 km). Ook pal na de finish, op de Korenbrug, staan twee masseurs om ‘ernstige gevallen’ op te vangen.

Het massageteam wordt in de Stadsgehoorzaal en in de Pieterskerk bijgestaan door fysiotherapeuten van SMC-Rijnland. Zij beoordelen complexere kwalen en blessures en adviseren de masseurs (en lopers) bij de massages.

De masseurs zijn vanaf 08:00 uur al aanwezig om lopers voorafgaand aan de loop los te masseren en om eventueel een tape aan te leggen. De massages worden aangeboden tot ruim na de sluiting van de finish, tot ongeveer 17:30 uur.

Het kan druk zijn bij de massagelocaties. Lopers die gemasseerd willen worden melden zich bij het inschrijfpunt bij de locatie van hun keuze. Er volgt een registratie en een korte intake. De masseurs behandelen de lopers op volgorde van aanmelden.

De behandeling duurt 10-15 minuten (ook afhankelijk van de drukte). De masseur stemt met de loper af welke lichaamsdelen gemasseerd zullen worden, eventueel ook in overleg met de fysiotherapeut.

Lopers die verwondingen of ernstige kramp hebben opgelopen tijdens de loop dienen zich eerst bij de EHBO-punten te melden. Het wordt op prijs gesteld als lopers zich eerst opfrissen voordat ze gemasseerd worden (op de Garenmarkt is een douchegelegenheid). Bij voorkeur neemt de loper een eigen handdoek mee naar de massage.

De massages zijn GRATIS en mede mogelijk gemaakt door MSP Opleidingen, de massage en gezondheidsopleidingen expert in de Randstad.

Meer informatie over de Leiden marathon